talvibanneri_1040

perjantai 20. toukokuuta 2016

helppo siemennäkkäri

Kokeilin tänään leipähimoissani tehdä itse näkkileipää. Oon syönyt muutamana päivänä ihan älyttömän huonosti, joten tällainen kuitupommi tulee muutenkin tarpeeseen. Alkuperäinen ohje löytyy Idan blogista (klik!). Ida siveli omien näkkäriensä päälle fetatahnaa, mutta itse päädyin paheeseeni Aura-juustoon. Nautiskelin näkkäreistä kahvin kanssa ja hyvältä maistui!

Untitled

Pellillinen siemennäkkäriä

1,5 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 tl Himalajan suolaa
0,5 tl leivinjauhetta
4 dl haaleaa vettä
0,6 dl oliiviöljyä

Sekaan voi vielä lisätä desin verran seesaminsiemeniä. Itse en muistanut ostaa niitä kaupasta, joten mun näkkäristä ne jäivät uupumaan.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää haalea vesi ja öljy ja sekoita. Anna turvota viisi minuuttia.
Levitä turvonnut taikina tasaisesti pellille. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Leikkaa näkkäri haluamasi muotoisiksi paloiksi (itse tein suorakulmioita ja kolmioita) ja jatka paistamista noin 35-40 minuutin ajan.

Pieni vinkki vielä: oma näkkärini ei suostunut irtoamaan leivinpaperista kovin helpolla, joten silikoninen "leivinpaperi" voisi toimia paremmin!

Untitled Untitled

8 kommenttia:

  1. Vois melkeen jopa jaksaa kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Ei tarvii kun sekottaa aineita ja panna uuniin :-)

      Poista
  2. Miäkin oon aika monta vuotta sit kokeillu tällasia! Tuliks sun näkkäreistä kovia? Mun omat jäi aika pehmosiks mut hyviä ne oli kuitenkin. Voisin testata näitä joku päivä vertailun vuoks!

    Reseptipostaukset on kivoja :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osasta tuli kovia mut muutama pala jäi vähän pehmeiks. Kivaa että tykkäät! :-)

      Poista
  3. Oooooh, nam! Mä olen kurkkinut näitä ohjeita nyt varmaan kymmenestä blogista ja ne näyttävät aina niin hyviltä, mutta laiska kun olen... Tuo aurajuusto on varmaan superhyvää päällä, se on ainoa asia jota ns. kaipaan takaisin ruokavaliooni, hah! Mutta aiheeseen palatakseni, näitä on kyllä pakko tehdä jo pelkästään en vuoksi, että tulevat halvemmaksi kuin ne ruisnachot joita pitää aina raahata kaupasta... :D Kiitos muistutuksesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, tää on tosi helppo ohje! Munkin tekis mieli siirtyä ihan maidottomaan ruokavalioon, mutta en tiiä miten pystyisin hylkäämään Auran :-D Illalla syötiin näitä poikaystävän kanssa ja maistuivat hänen mielestään ihan ruissipseiltä :-D Mietittiinkin, että jos näkkäristä tekisi vähän tavallista ohuempaa ja siitä leikkaisi pienempiä paloja niin sitä voisi syödä myös napostelutarkoituksessa sipsien tapaan!

      Poista
  4. Nam näyttää todella hyvältä! :)

    VastaaPoista

Kommentti piristäisi päivääni :-)