tiistai 16. elokuuta 2016

kotimme

Kun muutin ensimmäiseen omaan kotiini, tein asunnosta esittelypostauksen, jonka voi lukea täältä (klik). Nyt ovat maisemat vaihtuneet viereiseen kaupunginosaan ja oven pielessä komeilee yhden sijasta kaksi sukunimeä. Muutimme poikaystäväni kanssa heinäkuussa yhteiseen kotiin yli puolen vuoden opiskelija-asuntojonotuksen jälkeen. Asunto on onneksi kaiken sen odotuksen arvoinen! Mukanamme muutti tietenkin myös Kari-panda :-) Tuparit on jo ehditty pitää ja kaikki tavarat ovat pikku hiljaa löytäneet paikkansa. Alkaa tuntua kotoisalta.

Talo on vanha tehdas, joka on remontoitu asunnoiksi. Ylimmässä kerroksessa on pieni portaikko, joka johtaa ylös ovellemme. Koska ullakkokerroksessa ei ole muita asuntoja, kyse on siis käytännössä omasta kattohuoneistosta, vuhuu! Kodissamme on 56 neliötä ja kaksi suurta ikkunaa vastakkaisiin suuntiin. Toisesta ikkunasta paistaa aamuaurinko ja toisesta voi ihailla auringonlaskuja ja Näsinneulaa. Asunto on pitkänmallinen yksiö, joka jatkuu läpi talon ja sen keskellä on kapeampi käytävä, joka ikään kuin erottaa asunnon keittiöksi ja oleskeluhuoneeksi. Pidän erityisesti valkoisista seinistä, valoisuudesta ja korkeiden huoneiden tuomasta tilan tunnusta. Muovimatto tuntui aluksi kamalalta ajatukselta, sillä ensimmäisessä asunnossani oli lautalattia, johon olin kovasti ihastunut. Onneksi totuin muovimattoon nopeasti, eikä se enää häiritse yhtään.

Sisustukseenkin olen tyytyväinen. Onneksi sisustusmakumme ovat melko samanlaiset, joten kalusteemme sopivat hyvin yhteen ja sisustuskiistoilta vältyttiin. Valaisimia on kertynyt kummallekin melkoinen määrä, mutta lähes jokainen niistä saatiin esille asuntoon. Kilta-tuolini ja poikaystävän DSW-tuoli käyvät hyvin yhteen ja sopivat mielestäni mainiosti samaan tilaan. Suuri osa kalusteistamme on Ikeasta. Sieltä on kannettu muun muassa työpöytä, hylly, sohva, senkki ja yöpöydän ja katon valaisimet. Myös talja ja kultapalmu ovat sieltä peräisin. Keittiön pöytä, sohvapöytä ja yöpöytä ovat itse suunniteltuja ja isäni tekemiä.

Tässä hieman katsausta asuntoon!

Desk Kitchen Kari the panda Work space 2 Livingroom Untitled Work space Untitled

6 kommenttia:

 1. On se kyllä kiva asunto! Ihailen teijän sisustusmakua niin paljon :)

  VastaaPoista
 2. Hyvin sopii tavarat yhteen :) Haluun visiitille joku päivä! Lupaatko keittää kahvit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki keitän! Tervetuloa :-)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Viihdytään täällä kyllä hyvin :-)

   Poista

Kommentti piristäisi päivääni :-)