lauantai 5. maaliskuuta 2016

mineraalimeikkejä ja halkiopaita

Tällä viikolla olen kokeillut kahta uutta juttua, halkiopaitaa ja mineraalimeikkejä. Aloin himoita tällaista halkiopaitaa marraskuussa kun oltiin reissussa ja jostain päin Málagaa bongasinkin lopulta tämän yksilön. Vasta eilen oli kuitenkin esimmäinen päivä kun puin tuon paidan päälleni. Tuntui kuin olisi ollut mekko housujen päällä! Kokeilin myös solmia nuo liepeet yhteen toiselle sivulle. Sekin näytti ihan kivalta. Vielä kun keksisi tämän kaveriksi jotain muutakin kuin mustat housut. Ehkä kokeilen jonain lämpimämpänä päivänä tätä kynähameen kanssa liepeet solmittuna.
  Untitled

Toinen uusi kokeiluni on mineraalimeikit. Haluan siirtyä pikku hiljaa luonnonmukaisempiin (ja mieluiten myös eläinkokeettomiin) kosmetiikkatuotteisiin, joten päätin tilata Everyday Mineralsilta muutaman näytteen meikkipohjista, poskipunasta ja korostusväristä. Olen kokeillut nyt kahta meikkipohjaa, mattaa ja puolimattaa, ja yllättynyt oikein positiivisesti! Tuntuu kuin iholla ei olisi mitään meikkiä. 

Hyviä puolia näissä kokeilemissani meikkipohjissa ovat siis kevyt, meikitön tunne, hyvä pysyvyys ja lisäaineettomuus. Iho saa myös hengittää, sillä mineraalimeikkien ei pitäisi tukkia ihohuokosia. Aiemmin käyttämäni nestemäiset meikkivoiteet sen sijaan saattavat hyvinkin olla syy ihoni huonoon kuntoon, joten odotan innolla, josko ihoni tasoittuisi hengittävämpien meikkien käyttämisen myötä. Tuntuu, ettei mineraalimeikki myöskään tartu niin ikävästi ihon kuiviin kohtiin kuin meikkivoide. Sävyn valintakaan ei ole niin tarkkaa kuin meikkivoiteissa. Kokeilemieni meikkipohjien kaksi eri sävyä vaikuttivat molemmat sopivilta, sillä meikki ikään kuin sulautui ihoon. 
  Untitled

Huonoja puolia olen huomannut tähän mennessä kaksi. En saa peitettyä punoitusta ihan yhtä hyvin kuin tavallisella meikkivoiteella. Punoituksen kuriin saamiseksi on onneksi omia mineraalimeikkikikkoja, kuten korjausvärejä. Mineraalimeikkipohjien levittäminen on myös hitaampaa kuin nestemäisen meikkivoiteen. Ihoni huonon kunnon vuoksi olen pyöritellyt iholleni monta kerrosta tätä meikkipohjaa, ja aikaahan siinä menee. Idea on siis sirotella mineraalimeikkijauhetta esim. lautaselle tai purkin kanteen, pyöritellä se tiheän kabuki-siveltimen sisään ja sitten pyöritellä sivellintä kasvoilla. Meikkausaikani on pidentynyt varmaankin noin vartilla, mutta harjoituksen myötä tahti varmasti nopeutuu.

Jo näiden kahden kokeilun jälkeen luulen, että hankin näiden näytteiden loputtua vielä normaalikokoisenkin meikkipohjan (näytteet ovat kooltaan 0,14 g ja niistä riittää ainakin muutamaksi päiväksi!), siveltimen ja jonkin punoitusta korjaavan värin. Mineraalimeikit ovat varmasti kesälläkin miellyttäviä, kun kuumana päivänä ei tarvitse pakkeloida naamaansa raskaalla meikkivoiteella. Täytyy kaiken tämän hehkutuksen jälkeen vielä lisätä, että tämä ei muuten ollut maksettu mainos!

Untitled

3 kommenttia:

 1. Hauska paita ja näyttää ihanan pehmeeltä!
  Mistä tilasit noita mineraalimeikkinäytteitä? Mul on aika kuiva naama, joten houkuttelis sellain meikki joka ei ihan niin korostais kuivuutta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä aika mukava päällä! Tilasin osotteesta http://www.everydaymineralssuomi.fi/category/33/naytteet ja noi sai kotiin postikulujen hinnalla (3,90 e). Noista meikkipohjista vissiin Jojoba on sopivin kuivalle iholle :-)

   Poista
 2. Ooh kiitos! Täytyy käyä tutustumas :-)

  VastaaPoista

Kommentti piristäisi päivääni :-)