tiistai 5. huhtikuuta 2016

"Kai sä jotain muutakin teet kuin opiskelet?" osa II

Valitsin tälle kerralle kuvitukseksi joitain lempikuviani, jotka olen ottanut hiljattain kameralla tai puhelimella. En koe olevani mikään valokuvausmestari, saati valokuvaustarvikemestari, mutta halusin kirjoitella tästä minua kiinnostavasta aiheesta hiukan. Postaussarjan toisen osan (ensimmäinen osa täällä, klik) aiheena on siis
valokuvaaminen

UntitledNew family member

Otin ensimmäiset valokuvani luultavasti lapsena filmikameralla kotipihassa. Lomamatkoilla kuvasin vanhempien digikameroilla. Hiukan vanhempana omistin itsekin pari pientä digikameraa (muun muassa tällaisen! klik) ja kuvasin oikeastaan ajan kulukseni vähän kaikenlaista. Opettelin muokkaamaan kuvia tietokoneella ja olin taidoistani aika ylpeä tuolloin. Näin myöhemmin katsottuna "hienot" muokkaukset eivät kyllä ainakaan parantaneet kuvia, hah. Varsinkin rippileirillä muistan kuvanneeni paljon myös videoita, sillä tuolla linkin kameralla sai niin laadukasta videokuvaa. Tai ainakin silloin se tuntui laadukkaalta, nykyään puhelimillakin tulee parempaa jälkeä!

Muutamalla kaverillani oli järkkärit ja sain testailla niitä muutaman kerran. Näitä kokeiluja lukuunottamatta pääsin itse kunnolla käsiksi järjestelmäkameroihin lukion valokuvauskurssilla. Kuvasin tuolloin Nikonilla jotain tehtävää varten ja aloin entistä enemmän himoita omaa järkkäriä. Sain oman järjestelmäkamerani, Canonin EOS 450D:n, noihin aikoihin lahjaksi. Se oli jo minulle tullessaan käytetty ja sen näyttö oli halki, mutta eipä se haitannut. Innostuin jälleen kuvaamisesta ja ostin kameraan 50mm-putken. Canonini on vuodelta 2008, joten ikä alkaa jo hiukan painaa tuota vanhusta ja uuden kameran hankinta houkuttelee.

Ihmisiä on mukava kuvata, samoin kukkia ja muita kiinnostavia yksityiskohtia luonnossa. Tykkään myös hienoista rakennuksista ja rappusista! Pidän symmetrisestä sommittelusta, luonnonvalosta ja erikoisista kuvakulmista. Maisematkin viehättävät. Itseäni tykkään kuvata kaukolaukaisimen ja jalustan avulla, sillä silloin saa itse määrätä, kuinka paljon kuvia otetaan ja kuinka kauan etsitään juuri oikeaa kuvakulmaa tai valaistusta. Otan nykyään kuvia lähinnä blogia ja Instagramia (@veerayy) varten.

Muokkaan kuvia puhelimen VSCO-sovelluksella ja koneella Photoscape-nimisellä ohjelmalla. Molemmat ovat aika tavallisilla toiminnoilla varustettuja ja ilmaisia. En koe tarvitsevani edistyneempiä ohjelmia omassa harrastuskäytössäni, joten en ole ostanut mitään huippulaadukasta ohjelmaa. VSCO on lempisovellukseni kuvanmuokkaukseen luurilla. Preseteistä on löytynyt muutama helmi ja sovellus on helppokäyttöinen. Yleensä teen kuitenkin esimerkiksi valotuksen viimeiset hienosäädöt Instagramin omilla liukusäätimillä, sillä VSCOssa valotuksen säätö valitaan portaittain. Joskus siis valoa tulee portaittain valittuna liikaa ja joskus liian vähän.

Valokuvaaminen on siis piirtelyn lisäksi toinen juttu, mitä touhuan opiskelun ohella. Kolmas tämän sarjan postaus on vielä mahdollisesti tulossa!

FragileUntitled

2 kommenttia:

  1. Mä tykkään varsinki sun noista rakennuskuvista! Löyät aina kivoja kuvakulmia :)

    VastaaPoista

Kommentti piristäisi päivääni :-)