talvibanneri_1040

keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Ensivaikutelmia bujosta eli bullet journalista

Aloitin toukokuussa oman bullet journalini eli bujon. Se on yhdistelmä kalenteria ja muistikirjaa ja oikeastaan mitä vain, siihen voi kirjoittaa vaikka kauppalistoja, pitää kirjaa katsomistaan sarjan jaksoista tai vaikkapa seurata mielialoja taulukoiden avulla. Melkein mikä vain on mahdollista ja netti on pullollaan inspiraatiota.

Oma bujoni on palvellut ainakin tähän mennessä lähinnä kalenterina, mutta olen kokeillut myös muutaman kerran mieliala- ja ruokapäiväkirjoja ja kirjoittanut muistiinpanoja. Olen seurannut Bullet journal -Youtube-kanavan ohjeita aloittelijoille ja bongaillut joitakin omaankin käyttööni päätyneitä yksityiskohtia Instagramin ja Pinterestin bujoaiheisista kuvista. En ole juurikaan koristellut omaani, vaan lähinnä testaillut erilaisia kirjasimia esimerkiksi viikko-otsikoissa. Bujoni on Moleskinen pilkutettu vihko ja kynänä käytän ainakin tällä hetkellä mustaa Uniballin Micro Deluxea.

Bujo 1

Kokemukseni bujoilusta on lyhyesti sanottuna ihana. Rakastan aikatauluja ja järjestelyä, ja bujoon on helppoa merkitä kaikki se, mitä merkitsisin kalenteriinkin, ja vielä paljon muuta sen lisäksi! Viikkonäkymän viereen jätän aina tyhjän sivun muistiinpanoja ja pikkuhuomioita varten. Kirjoitan siihen myös tehtäviä, jotka eivät ole välttämättä tietylle päivälle tarkoitettuja, vaan kyseisen viikon aikana suoritettavia. On ollut myös helppoa seurata tehtyjä työtunteja ja koko kuukauden menojen näkeminen kerralla helpottaa tulevaisuuden suunnittelua. Tykkään!

Huonona puolena bujossa on se, että uusien kalenterinäkymien tekeminen tuntuu välillä työläältä. Tarvitaan tietynlainen inspiraatio, jotta viikot jaksaa kirjata vihkoon. Onneksi inspiraatio on näyttäytynyt melko tiheään. Bujo on myös jonkin verran suurikokoisempi kuin vanha kalenterini ja sen mahduttaminen laukkuihin on välillä haastavaa.

Kaiken kaikkiaan olen tosi tyytyväinen ja voin suositella bujoa jokaiselle järjestystä ja suunnittelua rakastavalle. Tämä antaa vielä enemmän kuin kalenteri!

Bujo 4 Bujo 3 Bujo 2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti piristäisi päivääni :-)